Nieuws: Apple komt met nieuwe versie AppleTV

De verwachting was dat Apple met een nieuwe AppleTV zou komen op de Keynote. Apple heeft inderdaad een nieuwe versie van het apparaat aangekondigd. De nieuwe versie bevat een nieuwe chip en kan 1080p-video afspelen. Ook is de gebruikersinterface op de schop gegaan.

Tijdens het event wat gisteren plaats heeft gevonden zijn er nog meer details onthuld, zo krijgt de nieuwe AppleTV ook ondersteuning voor iCloud. Dit maakt het mogelijk om content opgeslagen op iCloud af te spelen op de AppleTV.

De nieuwe interface is geinspireerd door andere apparaten welke op iOS draaien. De nieuwe interface wordt binnenkort ook beschikbaar gesteld voor oudere versies van de AppleTV.

In navolging van ondersteuning voor 1080p content is het vanaf nu ook mogelijk om Full-HD films te downloaden in iTunes. Mocht een consument een film hebben gekocht welke een lagere kwaliteit heeft, dan is er de mogelijkheid om de film gratis in HD te downloaden.

Helaas zijn er geen verdere details bekend gemaakt over de hardware welke in de nieuwe AppleTV zit. Vermoeden doet dat Apples eigen A5-chip er in zit. Over deze chip werd behoorlijk gespeculeerd in het geruchtencircuit.

Op 16 maart zal de nieuwe AppleTV uitgebracht worden voor een prijs van 99 dollar. Wat de prijs in Europa gaat doen is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.