Nieuws: Apple komt met iPhone inruil programma

apple1Diverse bronnen hebben tegenover Bloomberg verklaard dat Apple in de (nabije) toekomst klanten de mogelijkheid gaan geven om bij Apple Stores hun oude iPhone in te ruilen voor een korting op de iPhone 5. De oude toestellen zullen dan weer in het buitenland verkocht gaan worden.

Met deze stap zou Apple meer iPhone 5 toestellen willen verkopen en de oude toestellen kunnen dan weer, met winst, verkocht worden in groeiende opkomende markten.

Dit is niet de eerste stap die Apple zet in recycling van oudere toestellen. Klanten hebben al de mogelijkheid om hun iPhone tegen betaling te laten recyclen. Zowel werkende als defecte modellen kunnen worden ingeleverd.

Hoe Apple het nieuwe programma gaat toepassen is niet duidelijk, wel is duidelijk dat het alleen in Apple Stores beschikbaar zal zijn. Zo is ook geen startdatum bekend en is het ook niet duidelijk of Apple het programma wereldwijd gaat doorvoeren.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.