Nieuws: Apple komt met goedkopere iPad 2

Naast de iPad 3 die volgende week onthult wordt zal ook een iPad 2 met 8GB verschijnen. Volgens geruchten komt later dit jaar een iPad uit met een kleiner scherm.

Dit wordt gesteld door anonieme bronnen bij levenranciers tegenover Digitimes. De nieuwe versie van de iPad 2 zou volgens de bronnen 249 tot 299 dollar moeten gaan kosten, maar deze nieuwe versie van de iPad 2 heeft minder geheugen.

Op deze manier zou Apple willen kunnen concurreren in andere segmenten en zichzelf alvast willen verdedigen tegen de komst van de Windows 8 tablets. Naast de vernieuwde iPad 2 vermelden de bronnen nog twee modellen van een nieuwe iPad 3, namelijk een versie van 16GB en 32GB.

Toen er al eerder drie serienummers voor de nieuwe iPads uitlekte, werd gesuggereerd dat het zou gaan om een 16GB en 32GB variant van de iPad 3 en een model dat 4G ondersteunt. Mogelijk is het derde serienummer dus een iPad 2 8GB.

In het derde kwartaal van dit jaar zal er een  kleinere iPad gemaakt worden volgens beweringen in een ander bericht van Digitimes. Eerder kwamen hierover ook al geruchten naar buiten. Maar na gesprekken met diverse bronnen, durft er geen informatie meer gegeven te worden door de website.

De kleinere tablet die na de zomer in productie moet gaan zou een 7,85″ scherm krijgen.
Met deze Ipad zou Apple zich vooral op de concurrenten zoals Amazon en Barnes & Nobles richten die goedkope kleine tables verkopen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.