Nieuws: Apple komt met goedkope iMac voor het onderwijs

Het nieuwe iMac-model heeft een 21,5″ display en beschikt over een dualcore Intel Core i3-processor met een kloksnelheid van 3,1GHz. Het werkgeheugen is 2GB en uitbreidbaar, terwijl de harde schijf een opslagcapaciteit biedt van 250GB.

Het grafische werk in de ‘uitgeklede’ iMac wordt verricht door een AMD Radeon HD 6750M-gpu met 256MB werkgeheugen. Apple zou dit model rond 16 augustus in alle stilte willen uitbrengen, voor een prijs van minder dan 1000 dollar. Het nieuwe iMac-model zou primair op klanten uit het onderwijs zijn gericht.

Het huidige instapmodel, de in mei geïntroduceerde Apple iMac 21,5″, kost momenteel circa 1200 dollar, maar heeft betere specificaties. Zo beschikt deze all-in-one over een quadcore 2,5GHz Intel Core i5-processor, 4GB werkgeheugen, een 500GB harddisk en een Radeon HD 6750M met 512MB videogeheugen.

Apple heeft inmiddels de volledige specificaties van het nieuwe model op zijn website geplaatst. De iMac beschikt niet over een Thunderbolt-ingang, maar wel over een mini-display-port.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.