Nieuws: Apple komt met “Find my friends” en “Airport utility”

Zo vlak voor de release van iOS5 heeft Apple 2 applicaties uitgebracht. Dit zijn Find My Friends en de Airport Utility.

De iOS versie van de Airport Utility maakt het mogelijk om je AirPort hardware te configureren en te beheren. Hier moet gedacht worden aan de Time Capsule, AirPort Extreme en de Airport Express. Dit kan allemaal vanaf het lokale netwerk waar de gene met zijn iDevice mee verbonden is. Eerdere geruchten deden al vermoeden dat er een aparte iOS applicatie voor zou komen en deze is nu te vinden in de App Store. Echter ben je hier wel iOS5 voor nodig. Dus je zult nog even moeten wachten.

Verder is Find My Friends ook te vinden in de App Store. Ook hiervoor is iOS5 nodig. Find My Friends is een applicatie waarmee het makkelijk gemaakt is om te zien waar je vrienden uithangen. Hiervoor zijn ze wel een iDevice voor nodig. Het enige wat je hoeft te doen is even inloggen op je iCloud account. Een vriend kan je makkelijk toevoegen door hem gewoon een invite te sturen. Zodra hij deze accepteert kan je zien waar hij/zij is.

Helaas werkt deze applicatie niet op de oudere generatie iDevices die geen update krijgen naar iOS5. De iDevices welke wel ondersteund worden zijn: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e- en 4e-generatie iPod touch,  iPad en de iPad 2.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.