Nieuws: Apple klaagt cafe in Duitsland aan

Apple heeft onlangs een brief gestuurd naar het Duitse kindercafe “Apfelkind”. Het logo van het cafe zou teveel overeen komen met het logo van Apple. Echter is de eigenaresse van het cafe niet van plan om te buigen voor Apple. Christin Römer heeft het logo geregistreerd. Zo ook in de categorie Dienstverlening. In deze categorie is Apple ook te vinden.

Desondanks het logo vrijwel niet op het logo van Apple lijkt, heeft het bedrijf uit Cupertino toch besloten om een brief te sturen aan Apfelkind. Echter is Römer het hier absoluut niet mee eens en heeft een advocaat in de arm genomen. “Ik vind Apples claim belachelijk en vergezocht… Zowel mijn merk en business zijn totaal anders! Ze denken zeker dat mensen buigen na het ontvangen van zo’n brief, maar ik vecht door” aldus Römer.

De eigenaresse is er niet geheel boos over en wel blij met alle media aandacht. “Dit is de beste marketing die je je kan wensen!” zegt Römer. Apple was niet beschikbaar voor enig commentaar.

Zie hieronder de logo’s en beslis zelf…

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.