Nieuws: Apple is begonnen met uitrollen iOS 5.0.1 naar beperkt aantal gebruikers

Op 9to5Mac is te lezen dat Apple is begonnen met het uitrollen van iOS 5.0.1 naar een beperkt aantal gebruikers. De update zou een aantal kleine bugfixes bevatten waaronder ook het batterij probleem waar wij eerder over berichtten.

De uitrol naar het beperkt aantal gebruikers is ene onderdeel van het AppleSeed Consumer Testing Program, hierbij worden een aantal gebruikers door Apple gevraagd of ze dingen willen testen en terugkoppeling willen geven. De update is al eerder naar developers uitgerold. De developers zijn de volgende dingen tegen gekomen:

  • Fixes bugs affecting battery life
  • Adds Multitasking Gestures for original iPad
  • Resolves bugs with Documents in the Cloud
  • Improves voice recognition for Australian users using dictation
  • Contains security improvements

Apple heeft toegegeven dat er problemen waren met de batterij van de nieuwe iPhone 4S. Een klein aantal gebruikers hadden het probleem dat de batterij erg snel leeg was.

Via een interne memo heeft Apple de Apple Stores ingelicht hoe om te gaan met het batterij probleem. Het personeel mag de toestellen niet omruilen maar moet aangeven dat er een update aan zit te komen welke de problemen moet verhelpen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.