Nieuws: Apple ID tijdelijk niet te wijzigen via telefoon

Door de fout welke recentelijk gemaakt is door een medewerker bij de Servicedesk van Apple is het tijdelijk niet meer mogelijk om je Apple ID wachtwoord te wijzigen via de telefoon. Dit heeft te maken met de recentelijke “hack” op het account van journalist Mat Honan. Door de “hack” is Honan zijn hele digitale leven kwijt.

Een woordvoerder van Apple heeft aan MacWorld laten weten dat de optie tijdelijk is opgeschort. Mocht je toch je wachtwoord kwijt zijn of willen aanpassen, dan moet je dat doen via de iForgot functie. Het is dan alleen mogelijk om je wachtwoord opnieuw in te stellen door een wachtwoord reset te sturen naar een eerder opgegeven alternatief mailadres of door de beveiligingsvragen te beantwoorden welke je bij je registratie hebt opgegeven.

Apple is aan het bekijken hoe ze dit soort incidenten in de toekomst kunnen voorkomen, en het weer mogelijk kunnen maken om je wachtwoord weer via de telefoon te resetten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.