Nieuws: Apple huurt ex-agenten in om diefstal en namaak te voorkomen

Apple heeft twee managers aangesteld om de beveiliging van het bedrijf aan te scherpen. Ze komen van de FBI of een andere politiesoort in Amerika, en moeten zien te voorkomen dat opnieuw prototypes van de iPhone of de iPad het bedrijf uitgesmokkeld worden.

De iPhone 4 lekte vorig jaar voortijdig uit nadat een Apple-medewerker zijn prototype in een bar liet liggen. De vinder haastte zich naar nieuwssite Gizmodo die er vijfduizend dollar voor neertelde en het toestel uitgebreid liet zien op de website.Dit jaar lijkt weer zoiets gebeurd te zijn. Alweer heeft een Apple-medewerker naar verluidt zijn iPhone, nu een prototype van de 5, in een restaurant laten liggen. Alleen is het toestel ditmaal waarschijnlijk onderhands verkocht door de vinder, die kennelijk het toestel niet herkende als iets compleet nieuws.Apple is er nog met de politie van San Francisco achteraan geweest en heeft zelfs een halflegale huiszoeking verricht bij iemand die werd verdacht het toestel te hebben meegenomen, maar dat heeft voor zover bekend weinig uitgehaald.

De iPhone 4 lekte vorig jaar voortijdig uit nadat een Apple-medewerker zijn prototype in een bar liet liggen. De vinder haastte zich naar nieuwssite Gizmodo die er vijfduizend dollar voor neertelde en het toestel uitgebreid liet zien op de website.Dit jaar lijkt weer zoiets gebeurd te zijn. Alweer heeft een Apple-medewerker naar verluidt zijn iPhone, nu een prototype van de 5, in een restaurant laten liggen. Alleen is het toestel ditmaal waarschijnlijk onderhands verkocht door de vinder, die kennelijk het toestel niet herkende als iets compleet nieuws.Apple is er nog met de politie van San Francisco achteraan geweest en heeft zelfs een halflegale huiszoeking verricht bij iemand die werd verdacht het toestel te hebben meegenomen, maar dat heeft voor zover bekend weinig uitgehaald.Apple is het kennelijk zat en heeft nu twee managers aangesteld die intern orde op zaken moeten stellen bij de beveiliging. Het is tot dusver een raadsel waarom Apple zijn medewerkers prototypes meegeeft naar bars, misschien is dat het eerste wat de ex-agenten gaan aanpakken. Zoals altijd is Apple weinig mededeelzaam over zijn interne zaken en wordt op dit verhaal geen commentaar geleverd.

Interessant is dat de nieuwe managers zich ook bezig moeten gaan houden met namaak. In China worden niet alleen iPhones en iPads minutieus nagemaakt, ook worden tegenwoordig hele nep-Apple Stores uit de grond gestampt. De meeste winkels zijn inmiddels alweer gesloten door de Chinese overheid, en ook zijn enkele Foxconn-werknemers bestraft voor het laten lekken van de afmetingen van de iPad 2 voordat die door Apple officieel naar buiten werd gebracht. De werknemers in de iPadfabriek verkochten die informatie aan de makers van hoesjes, en toen die online te koop werden gezet, wist iedereen wel hoe de iPad 2 er ongeveer uit zou gaan zien. Iets dergelijks zou nu aan de hand kunnen zijn met hoesjes die voor de iPhone 5 online zijn gezet.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.