Nieuws: Apple-HTC zaak van invloed op Android

De uitspraak die is gedaan in de patentzaak rondom Apple vs. HTC kan van invloed zijn op alle Android toestellen die op dit moment op de markt zijn. Dit is bekend gemaakt door Fosspatents.

Eerdere berichten maakten bekend dat HTC schuldig is bevonden voor inbraak op 2 patenten. Er is nog niks definitief maar Apple dringt aan op een importverbod in de VS. De rechter in deze zaak oordeelde dat er patenten zijn gebruikt zonder toestemming en/of licenties.

De technieken waar het om gaat zijn niet door HTC zelf ontwikkeld, maar zitten standaard in Android. Wat de rechter hiermee gaat doen is niet bekend. Zo heeft Apple ook rechtzaken lopen tegen o.a. Samsung, ook vanwege inbreuk op patenten. Eind dit jaar wordt de definitieve uitspraak verwacht in de zaak tegen HTC.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.