Nieuws: Apple heeft Samsung nodig voor productie iPad Mini 2

apple1Het blijkt dat Apple grotere problemen heeft met de productie van schermen voor de iPad Mini 2 dan aanvankelijk werd gedacht. Apple heeft nu dus de hulp ingeroepen van concurrent Samsung. Dit nieuws is gemeldt door Nikkei, een doorgaans betrouwbare bron.

Eerder heeft Apple al gemeld dat de nieuwe iPad Mini in eerste instantie beperkt op de markt zou komen, maar wel in november beschikbaar zou moeten zijn. Een exacte datum is niet bekend. De nieuwe iPad Air is wel vanaf vandaag verkrijgbaar.

De geruchten doen de ronde dat Sharp problemen zou hebben met de productie van het Retina-scherm welke in de nieuwe Mini zit, maar dat zou niet het enige probleem zijn. Fabrikant LG Display zou nog niet de mogelijkheid hebben om volledig te kunnen produceren.

Om dit op te vangen heeft Apple noodgedwongen bij Samsung aangeklopt. Dit betekent niet dat de voorraden gelijk een stuk hoger zijn. Naar verwachting zal de productie van de schermen pas in 2014 zo ver zijn om grote aantallen te kunnen leveren.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.