Nieuws: Apple geeft Australiers vergoeding voor nieuwe iPad

Apple geeft Ausstralische concumenten hun geld terug die zich misleid voelen omdat hun nieuwe iPad geen 4G ondersteund. Dat melden de Australische media. Dinsdag werd bekend dat de Australische toezichthouder Apple aanklaagt vanwege misleiding. Voor de nieuwe iPad werd bij advertenties namelijk vermeld dat er 4G ondersteund werd. Echter werkt de iPad alleen met de Amerikaanse frequenties voor dit extra snelle internet.

Apple laat weten dat hun geld terug gegeven word aan consumenten die zich misleid voelen. Ook zal het bedrijf bij de verkooppunten duidelijk maken dat de iPad niet het 4G-netwerk ondersteunt van de Australische provider Telstra. Overigens blijft Apple er wel bij dat de uitingen kloppen. In de Verenigde Staten noemen providers een hspa+ verbinding namelijk ook al 4G.

In veel Europese landen en Australie is dat echter niet het geval. In Australie ondersteunt de nieuwe iPad ook hspa+
Of in de Europese landen geld terug gegeven word door Apple is niet bekend. Europese 4G-netwerken worden namelijk ook niet ondersteund. Door de providers zijn 4G netwerken nog niet uitgerold in Nederland. Overigens denkt Apple niet dat er veel mensen gebruik zullen maken van de vergoeding.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.