Nieuws: Apple gaat opslag data beperken.

Volgens Apple worden de locatiegegevens in de back-ups opgeslagen door een bug. Deze fout zou zeer binnenkort opgelost moeten zijn. Op de website heeft Apple afgelopen woensdag een aantal FAQ’s geplaatst met betrekking tot deze “Future”.

Toen bekend werd dat er locatiegegevens worden opgeslagen door de iPhone en de iPad 3g is er behoorlijk wat ophef ontstaan en heeft onderandere Macrumours vragen gesteld aan Apple.

De back-up die wordt gemaakt is niet zomaar te openen door de gebruiker. Volgens apple zouden de gegevens die in deze back-up worden opgeslagen 100% anoniem zijn, en is dus niet te koppelen aan een gebruiker van wie deze gegevens zouden zijn.

Apple heeft wel toegegeven dat de gegevens wel degelijk worden opgeslagen op iPhones en computers, maar dat deze maar maximaal 7 dagen opgeslagen zouden moeten zijn. Maar door de Bug blijven de gegevens veel langer aanwezig op de computer van de gebruiker. Wat de verklaring zou zijn volgens Apple is dat de gegevens voor o.a. navigeren gebruikt zouden worden. Het zou nooit de intentie geweest zijn om de locatie van de iPhone’s en iPad’s te volgen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.