Nieuws: Apple brengt utility uit voor maken Lion USB stick

Gisteren heeft Apple een utility uitgebracht waarmee je een bootable USB stick kan maken met OSX Lion er op. De mogelijkheden die je dan hebt met de USB stick zijn het herstellen van een schijf of een complete herinstallatie doen van het OS.

De utility bevat de Lion Recovery partitie welke je nodig bent om je Mac op te kunnen starten. Hiermee wordt het dus mogelijk om na het installeren van een nieuwe harde schijf zonder Snow Leopard gelijk Lion te installeren. Andere mogelijkheden zijn:

  • Het terugzetten van een TimeMachine backup
  • Internetten via Safari
  • Herstellen van een schijf
  • Lion opnieuw installeren

Verder zijn er 2 Release notes te vinden.

– If the computer shipped with Lion, the external recovery drive can only be used with the system that created it.

– If the system was upgraded from Mac OS X v10.6 Snow Leopard to Lion, the external recovery drive can be used with other systems that were upgraded from Snow Leopard to Lion.

De utility is hier te downloaden.

De complete Release Notes zijn hier te vinden

[update 13:21]

Mocht je gebruik maken van deze USB stick, dien je wel een internetverbinding en een App Store account te hebben. Lion wordt namelijk gedownload en dus niet vanaf USB geïnstalleerd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.