Nieuws: Apple brengt iOS-gebruikers in gevaar

Althans dat is wat topman Nikolay Grebennikov van de Russische virusscannerproducent Kaspersky beweert tegenover de Britse website Computing. Volgens hem moet Apple haar iOS binnen een jaar open stellen voor andere ontwikkelaars om succesvol te blijven.

Dat de frontman van Kaspersky deze uitlating doet is niet zo vreemd. Immers verdient het bedrijf geld aan het verkopen van software tegen virussen, trojans en wormen. Bovendien pochte het bedrijf al in 2008 dat ze een virusscanner voor iOS achter de hand hadden, mocht het nodig zijn. Toch krijgt de uitspraak van Grebennikov op dit moment nog weinig instemming. Met iOS loop je relatief weinig risico en er is nog nooit een grote malware-uitbraak geweest.

De website Softpedia geeft de frontman van Kaspersky deels gelijk. Zij zeggen: “Het kan niet zo zijn dat iOS voor altijd vrij zal zijn van hackers. Zoals te zien is op Mac OS-gebied, trekken populairder wordende systemen vanzelf hackers en malware aan. Het is slechts een kwestie van tijd.”

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.