Nieuws: Apple aangeklaagd om patentinbreuk nieuwe iPad

Na de lancering van Apple’s nieuwe iPad is Apple gelijk aangeklaagd wegens patentinbreuk. Deze tablet maakt gebruik van de 4G-patenten die in het bezit zijn van het Amerikaanse bedrijf Adaptix, zo meld de website Patently Apple. Adaptix, gevestigd in Dallas, is de eerste ontwikkelaar van OFDMA en gebruikt een techniek die gebruikt wordt voor draadloze communicatie met hoge snelheid.

Het bedrijf beweert belangrijke functies te hebben gepatenteerd die aan de basis van de 4G liggen. De iPad-maker zou in ieder geval twee 4G-patenten hebben geschonden volgens de aanklacht.

In 2005 patanteerde Adaptix de bewuste technologieen, maar werd overgenomen in dit jaar door Acacia Research Corporation. Acacia staat als een patenttrol bekend omdat het bedrijven overneemt die in het bezit zijn van veel patenten en daarmee geld verdient door andere fabrikanten aan te klagen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.