Nieuws: Apple aangeklaagd door Zuid-Koreanen

Bijna 27.000 Zuid-Koreaanse iPhone- gebruikers eisen een schadevergoeding van Apple omdat de locatiegegevens van hun telefoon werden bewaard.

De iPhone- en iPad-gebruikers betaalden allemaal het equivalent van tien euro om deel te mogen nemen aan de website. Om zich in te schrijven werd een speciale website opgericht. Indien de gezamenlijke rechtszaak wordt gewonnen krijgt iedere klager een schadevergoeding van ongeveer 650 euro. Dat zou Apple in totaal 17,5 miljoen euro kosten.


Een Zuid-Koreaanse advocaat won begin juli een soortgelijke rechtszaak tegen Apple en nu hopen bijna 27.000 landgenoten zijn voorbeeld te volgen. In het Aziatische land werden drie miljoen iPhones verkocht. Minder dan één procent van de iPhonegebruikers neemt deel aan de rechtszaak. Dat schrijft The Korea Times.

In april raakte bekend dat Apples iPhones en iPads met 3G-ondersteuning een dagboek bijhouden van de zendmasten waarmee ze communiceren. Na een week van stilzwijgen verklaarde Apple dat de database anoniem is en gebruikt wordt om de locatiebepaling op je toestel te verbeteren. De gegevens zouden ook gebruikt worden om een kaartendienst à la Google Maps te ontwikkelen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.