Nieuws: APK Downloader offline gehaald

De ontwikkelaar van de APK Downloader, een extentie voor Chrome, heeft besloten deze extentie offline te halen. De reden hiervoor is het verspreiden van betaalde applicaties.

Volgens de ontwikkelaar had hij niet verwacht dat de extentie gebruikt ging worden voor het verspreiden van betaalde applicaties en zegt hier heel erg van geschrokken te zijn. Via de extentie is het mogelijk om de betaling te omzeilen. Dit is mogelijk door de applicatie via side loading te installeren.

Als reactie van het nieuws dat er ook betaalde applicaties “gratis” gedownload kunnen worden heeft de ontwikkelaar besloten de extentie offline te halen. Wel geeft hij aan dat het extentie binnenkort wel “ergens anders” zal opduiken. Hetzij in de zelfde vorm of door een andere ontwikkelaar.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.