Nieuws: Androidtablets met afgekeurde iPad schermen

Diverse bronnen op het internet weten te melden dat in verschillende Android tablets afgekeurde iPad-schermen worden gebruikt. De schermen voldoen niet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple, maar funtioneren verder goed.

De importeur Digitimes meld dat diverse fabrikanten rond de 15 miljoen schermen maken. Hiervan zijn er rond de 10 miljoen die door Apple worden goedgekeurd. De overige schermen voldoen dus niet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple.

De fabrikanten van Android tablets zijn hier erg blij mee, en brengen diverse tablets uit met speciale namen. Eigenlijk proberen ze de iPad gewoon na te maken, en voor ongeveer de helft van de prijs te verkopen. De schermen waar het voornamelijk om gaat zijn de “Back-light Bleeding” schermen. Dat wil zeggen, de schermen die nauwelijks zichtbaar licht lekken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.