Nieuws: Android wint marktaandeel in Europa

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau ComScore blijkt dat Android het één na grootste platform is op de Europese Smartphonemarkt. Symbian is met een marktaandeel van ruim 37% de grootste. Echter loopt het marktaandeel van Nokia erg terug. Een jaar terug had Symbian nog een marktaandeel van bijna 54%.

Met een marktaandeel van ruim 22% is Android Apples iOS voorbij. iOS staat netjes op een derde plek met ruim 20%. Op de vierde en vijfde plaats staan Blackberry met 9% en Windows Mobile met 7%.

In Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk waren in juli in totaal 19,7 miljoen smartphonegebruikers die een toestel hebben dat draait op Android. In totaal waren er in deze landen 88,4 miljoen smartphonegebruikers, een stijging van 44 procent ten opzichte van vorig jaar.

Bron: ComScore

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.