Nieuws: Android verliest marktaandeel

android-logo-whiteVoor het eerst sinds het bestaan van Android, heeft het platform marktaandeel in de VS verloren. Onderzoeksbureau Comscore kwam met de cijfers over de laatste drie maanden van 2012.

Android heeft 1,3 procentpunt moeten inleveren, en komt hiermee op een marktaandeel van 52,3%. Met deze cijfers blijft Android wel marktleider.

Volgens analysten heeft de daling hoogstwaarschijnlijk te maken met de iPhone 5. Na de lancering in september vorig jaar zag Apple het marktaandeel groeien naar 37,8%.

Android is niet het enige besturingssysteem wat marktaandeel heeft moeten inleveren, Windows Phone en Blackberry hebben allebij ook wat ingeleverd. De verwachting is, door de release van de Sony Xperia Z, de HTC One en de Samsung Galaxy S IV, dat Android weer marktaandeel terug gaat winnen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.