Nieuws: Android toestellen via NFC hackbaar

Op de Black-Hat hackersconferentie is een methode onthuld welke laat zien dat het relatief makkelijk is om via NFC (Near Field Communication) bijvoorbeeld malware te installeren. Charlie Miller heeft aangetoond dat het mogelijk is om dus via NFC in te breken en vervolgens controle van het Android toestel over te nemen.

Het klinkt allemaal heel erg makkelijk, maar zo gemakkelijk is het niet. Er is namelijk een derde NFC chip bij nodig. Deze chip dient ook nogeens enkele centimeters van het Androidtoestel verwijderd te zijn. Is dit niet het geval, dan werkt de methode dus ook niet.

Één van de oplossingen tegen dit probleem is om je NFC uit te zetten op je toestel. Een bijkomend voordeel als je dit doet, je bespaart ook stroomverbruik op je toestel. Of er al misbruik gemaakt wordt van de NFC hack is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.