Nieuws: Android tablets verkopen slecht

Tijdens de MWC in Barcelona die momenteel gehouden wordt, is bekend gemaakt dat er de afgelopen twee jaar “slechts” 12 miljoen op Android draaiende tablets zijn verkocht. Hoofd van de Android-tak van Google noemde het aantal “zeker niet klein” maar om de concurrentie met bijvoorbeeld Apple aan te kunnen zal dit cijfer zeker hoger moeten komen te liggen.

 

 

In de praktijk zou het lastig zijn om consumenten te overtuigen dat Android ook gezien moet worden als een solide tabletplatform. Daarom wil Google duidelijker gaan maken dat Android een breed platform is naast de eerder genoemde concurrenten: Apple en Microsoft.

De Android-topman liet verder weten dat ontwikkelaars nog enige bijscholing kunnen gebruiken om applicaties niet alleen op smartphones goed te laten draaien, maar deze ook aan te passen aan de eisen die een tabletgebruiker. Ondanks dat zou een ontwikkelaar een dergelijke app niet dubbel hoeven te ontwikkelen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.