Nieuws: Android Market op zwart in China

Dat Google en China niet helemaal goed met elkaar overweg kunnen is bekend. De Android Market zou nu (tijdelijk) afgesloten zijn door de Chinese overheid. Wat hier de reden van is, is ons niet bekend. China sluit wel vaker diensten af van Google. Google haar maildienst Gmail zou nog wel via de gewone PC benaderbaar zijn. De Gmail applicatie op Android telefoons zou niet werken.

Of de diensten van Google weer beschikbaar worden en op wat voor termijn is niet bekend. Wat een reden kan zijn, dat de market op zwart is gegaan, is dat China hun eigen “Android Market” maakt. China staat bekend om hun censuur op het internet. Er worden wel meer (grote) websites afgesloten door de overheid. Op internet wordt dit ook wel “The Great Firewall of China” genoemd. Er is vanuit Google haar kant nog geen reactie geweest.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.