Nieuws: Android Ice Cream Sandwich aangekondigd

Tijdens het event wat afgelopen nacht om 04:00 (Nederlandse tijd) heeft plaatsgevonden heeft Google Android Ice Cream Sandwich aangekondigd. De nieuwe Android versie is geschikt voor zowel Smartphones als Tablets. De nieuwe versie van Android heeft diverse veranderingen ondergaan.

Wat opvalt is dat de interface een (behoorlijke) verandering heeft ondergaan. Zo is te zien dat de knoppen op de onderste balk zijn veranderd, er kunnen nu dingen op het lockscreen gezet worden, het is makkelijker geworden om snelkoppelingen en widgets op de verschillende homescreens te plaatsen en kan door gezichtsherkenning de telefoon ontgrendeld worden.

Ook is de software voor de camera en de galerij op de schop gegaan. Google heeft de mogelijkheid toegevoegd om nu direct foto’s na te bewerken. Wat de camera betreft, de mogelijkheid om panorama foto’s te maken is toegevoegd, en de gebruiker kan nu snapshots maken tijdens het filmen.

Verder is de weergave van notificaties aangepast, worden contactpersonen gebundeld en zou het toetsenbord veel beter moeten reageren. De mogelijkheid om gesproken tekst om te zetten naar tekst op het scherm was al aanwezig, maar nu is het ook mogelijk om de tekst die je inspreekt gelijk al te zien op het scherm. Ook zou deze tekst gelijk al door de spellingchecker worden verbeterd.

Mocht je wel eens een gesprek wegdrukken, nu heb je ook de mogelijkheid om standaard een SMS te laten versturen met de reden waarom je het gesprek niet accepteerd. De bellende partij weet dan gelijk waar hij/zij aan toe is.

De browser heeft ook de nodige verbeteringen gehad. Zo worden er nu thumbnails getoond van de openstaande tabs, heeft de gebruiker de mogelijkheid om over te schakelen naar de desktop-versie van een website, kunnen je favorieten gesyct worden met Chrome.  De standaard Google Apps welke meegeleverd worden hebben ook wat extra functies gekregen. In de Gmail applicatie is het nu mogelijk om offline door berichten heen te gaan.

Een nieuwe applicatie welke is toegevoegd is Google Beam. Hiermee is het mogelijk om bestanden naar elkaar te sturen via Near Field Communication. Het zou mogelijk zijn om spellen, locaties, multi-media bestanden en uitnodigingen te delen.

Al met al lijkt het er op dat Ice Cream Sandwich voort komt uit Honeycomb. Er zijn een aantal dingen in de interface welke hier sterk op lijken. Dit valt op in bijvoorbeeld de launcher en een aantal widgets. Één ding die niet mag worden vergeten, het multitasking systeem. Met één druk op de knop kan je een overzicht te voorschijn toveren welke een lijst laat zien van recent geopende applicaties.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.