Nieuws: Android-gebruikers pas op voor Android System Mess

Er is nieuwe malware voor Android opgedoken die telefoongesprekken opneemt en doorstuurt naar de server van de kwaadwillende. Nog niet eerder dook er malware op voor het platform die opgenomen telefoongesprekken doorstuurt.

De gesprekken worden opgeslagen in een aparte map op de sd-kaart van een Android-telefoon, schrijft CA Technologies. Dat gebeurt in amr-formaat, een bestandstype dat algemeen wordt gebruikt voor opnames op mobiele telefoons. Het is onduidelijk wat de maker van de malware wil met de opgenomen gesprekken. De naam van de app is niet bekendgemaakt, hoewel in het screenshot de naam Android System Mess te zien is…

De gebruiker moet bij de installatie van de malware wel toestemming geven aan de app om gesprekken te laten opnemen. Sommige apps vragen die toestemming om diverse redenen. De app is schadelijk op diverse manieren, maar op welke manieren legt Dinesh Venketasan niet uit.
Inmiddels draait Android volgens een analistenbureau op bijna de helft van de wereldwijd verkochte smartphones. Dat maakt het platform tot een aantrekkelijk doelwit voor malwaremakers. Bovendien is er geen controle op malware voordat een app verschijnt in Android Market. Daarnaast slaan gebruikers veel privégegevens op hun toestel op, waardoor het aantrekkelijk is om malware te maken voor Android.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.