Nieuws: Android dominanter op de smartphone markt

android-logo-whiteUit onderzoek is gebleken dat het marktaandeel van Android wederom gegroeid is. Android bezit op dit moment 81% van de wereldwijde markt. Deze groei is ten koste van Apple en BlackBerry gegaan.

In het derde kwartaal van dit jaar zouden er, volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics, 251,4 miljoen smartphones verkocht zijn. Een jaar geleden zouden dit er 172,8 miljoen zijn geweest. De groei zou te danken zijn aan de grote vraag naar Android en Windows Phone toestellen in Europa en Azië.

Android is niet het enige OS wat is gegroeid. Windows Phone heeft zijn marktaandeel van 2% naar 4% uitgebreid. Microsoft heeft voor het eerst meer dan 10 miljoen smartphones verkocht in 1 kwartaal.

Volgens Strategy Analytics zou de groei niet doorzetten in het volgende kwartaal. Dit zou nl. ten koste gaan van Apple, dit lijkt op dit moment heel erg onwaarschijnlijk, mede doordat de iPhone 5S erg populair is.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.