Nieuws: Android browser meest gebruikte browser ter wereld

Uit onderzoek is gebleken dat de Android browser de meest gebruikte mobiele browser ter wereld is. Het onderzoek is gedaan door het Amerikaanse statistiekenbedrijf StatCounter. Het marktaandeel van de Android browser is 22,67%, gevolgd door Opera met 21,7% en Safari met 21,06%.

Aangezien er genoeg alternatieven zijn voor de standaard Android browser, is het toch opvallend dat deze bovenaan staat. De alternatieven zijn vaak ook nog een stuk sneller en efficienter dan de standaard browser.

De grootse stijger van de lijst is onbeslist Safari. Zij hebben het het afgelopen tijd heel erg goed gedaan. De verkoop van de iPhone was afgelopen feestdagen nog nooit zo hoog geweest. Dit heeft de Safari browser dus weer een heel hoop nieuwe gebruikers opgeleverd.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.