Nieuws: Android-Botnet ontdekt

android-logo-whiteBeveiligingsbedrijf LookOut heeft een Android-botnet ontdekt welke ongemerkt duizenden SMS berichten verstuurd. De geïnfecteerde toestellen komen voornamelijk uit Amerika. Dit betekend uiteraard niet dat buiten Amerika geen geïnfecteerde toestellen zijn.

Zodra de malware geïnstalleerd is maakt het verbinding met een server om instructies op te halen wat de applicatie moet gaan doen. Zo zou er een lijst worden ontvangen met honderden nummers waar SMS berichten heen gestuurd moeten worden.

In de spam sms zou een link staan, zodra hier op geklikt wordt zal de malware ook bij die gebruiker worden geïnstalleerd. Welke versies van Android allemaal vatbaar zijn voor de malware is niet bekend. De malware is bekend onder de naam SpamSoldier, en werkt op de achtergrond zonder dat de gebruiker er wat van merkt. De malware is niet beschikbaar in de Google Play Store.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.