Nieuws: Android blijft ’s werelds grootste platform

Opnieuw heeft Android een groei doorgemaakt. Het eerste kwartaal van dit jaar laat de verkoop een stijgende lijn zien.

Android blijft hiermee ’s wereld grootste platform op gebied van Smartphones, dit is woensdag bekend gemaakt door  Canalys. Een verkoop van 35,7 miljoen Smartphones in het eerste kwartaal van dit jaar, staat tegenover een verkoop van 32,9 miljoen in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Azië is volgens het onderzoeksbureau de grootste afzetmarkt met een verkoop van 37,3 toestellen met intertnet toegang. Dit betekend dus de verschillende soorten Smartphones en niet alleen Android toestellen. Gezien de zelfde periode  vorig jaar, is dit bijna een verdubbeling.

Wereldwijd is er een stijging te zien van 83% met een verkoop van 101 miljoen Smartphones die over de toonbank zijn gegaan. Dit is ten opzichte van de zelfde periode in 2010. In de Aziatische landen is er een verdriedubbeling te zien van de groei.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.