Nieuws: Android apps nog niet winstgevend, minder leuk om te maken dan iOS apps

John Carmack, medeoprichter van id software en bekend van klassieke games als Doom, heeft gezegd dat Android apps nog niet voldoende winstgevend zijn. Ook is volgens hem het ontwikkelen van apps voor Android minder leuk dan voor iOS.Tijdens onderzoek op de jaarlijkes gamers-beurs Quakecon in Dallas bleek dat de verdeling tussen iOS en Android toestellen ongeveer 50/50 was, maar dat minder Androidgebruikers aangeven dat zij minstens 20 dollar hebben uitgegeven aan apps.

Carmack houdt de markt voor Android software nauwlettend in de gaten en bekijkt elke 6 maanden of het de moeite waard is om er software voor te gaan maken.

Een medewerker van Carmack die specifiek was ingehuurd voor het maken van Android software zal waarschijnlijk ook eindigen als iOS-ontwikkelaar. Niet alleen vanwege de winstgevendheid, zo zegt Carmack, maar ook omdat het ontwikkelen voor iOS veel leuker is.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.