Nieuws: Android 4.3 beveiliging is te omzeilen

android-logo-whiteDe beveiliging in Android 4.3 is makkelijk te omzeilen door een bug in het OS. Het wachtwoord of een andere beveiligingsmaatregel is te omzeilen door een (kwaadwillende) app.

Een bug in Android 4.3 maakt het mogelijk voor een app om de beveiliging (pincode, patroon of wachtwoord) uit te schakelen zonder dat deze ingevoerd moet worden, aldus Curesec op Full Disclosure.

Volgens de onderzoekers is het mogelijk voor een applicatie om de check voor de beveiliging te omzeilen. Op deze manier zou het mogelijk zijn om alle beveiliging uit te schakelen op een Android 4.3 apparaat.

Android 4.4 gebruikers hebben geen last meer van deze bug. Curesec heeft op 11 oktober melding gemaakt bij Google van de kwetsbaarheid, maar Google heeft hier nog geen reactie op gegeven.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.