Nieuws: Android 4.2 beschikbaar voor Samsung Galaxy Nexus (Yakju)

Vandaag is Google begonnen met het uitrollen van Android 4.2 naar de Samsung Galaxy Nexus (Yakju versie). Hieronder een klein overzicht van de wijzigingen in Android 4.2. Helaas zijn ze niet allemaal beschikbaar op de smartphone.

Meerdere accounts

Android 4.2 voor tablets heeft een nieuwe functie waarmee je verschillende gebruikersaccounts aan kan maken. Aangezien tablets vaak door meerdere mensen gebruikt worden, is dat handig. Iedereen heeft zo zijn eigen homescreen en overzicht van applicaties. Zelfs de highscores in games worden per account apart bijgehouden!

Notificatiebalk

De balk die je vanuit de bovenkant van het scherm naar beneden kan slepen, is ook weer een stukje handiger gemaakt. Je kan direct in de balk zaken als je WiFi aan- of uitzetten en je schermhelderheid aanpassen.

Photo Sphere

Photo Sphere is een nieuwe functie voor je camera-app. Met Android 4.0 introduceerde Google de Panorama-functie al: Photo Sphere is daar een gavere versie van. Je kan nu niet alleen panorama-shots van links naar rechts nemen, maar ook van boven naar onder, waardoor je een fish-eye effect krijgt.

Gesture typen

Fabrikanten als Samsung en Sony implementeerden dit al eerder in hun Android-skins: typen op basis van bewegingen. Het werkt op eenzelfde manier als Swype van Samsung. Je beweegt je vinger over de letters van het woord dat je wilt typen, en tilt je vinger pas op van het scherm als je woord compleet is. Het duurt eventjes voordat je er aan gewend bent, maar daarna wil je niet meer zonder.

Draadloze tv-integratie

Je kan met Android 4.2 een speciaal kastje aan je grote breedbeeld-tv koppelen (via HDMI) wat je in staat stelt om dat wat je op je smartphone of tablet ziet, direct te streamen op je televisie. Dit zagen we al eerder bij HTC, wat eenzelfde functie had ontwikkeld met Media Link.

Verschillende verbeterpunten

Naast deze nieuwe software-functies heeft Google in Android nog meer kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo kan je nu ook inzoomen op je Gmail-berichten, drie keer op je homescreen tikken om daar op in te zoomen en extra navigatiemogelijkheden voor slechtzienden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.