Nieuws: Android 2.3 op je laptop

Fabrikant FXI heeft een USB stick gepresenteert welke het mogelijk maakt om Android op een computer te draaien. Het enige wat de gebruiker dient te doen is de USB stick op de computer aan te sluiten. “Vervolgens wordt Android opgestart en kan de gebruiker er gebruik van maken.” aldus de fabrikant.

Het “project” heet Cotton Candy en is zelf voorzien van een Samsung Exynos 4210 processor. Deze processor draait op een snelheid van 1,2 GHz. Verder zou het apparaat nog een Micro-SD en Bluetooth aansluiting hebben. Het systeem zou voorzien zijn van Android 2.3. Wat wel een gemis is, is dat de Android Market niet standaard wordt meegeleverd. Of dit in de toekomst wel zo is is niet bekend.

Via HDMI is het mogelijk om het apparaatje ook op je HD TV aan te sluiten. Gezien ook Bluetooth aanwezig is kan je makkelijk een toetsenbord en muis aansluiten. Naar zeggen van de fabrikant zouden ze zelf aan een Appstore werken en zou deze zo snel mogelijk toegevoegd worden. Het apparaat zou in 2012 uitgebracht gaan worden en zou voor minder dan 200 dollar over de toonbank moeten gaan.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.