Nieuws: Amazon komt met iPad concurrent

Gisteren heeft Amazon hun eigen tablet, de Kindle Fire, onthuld. De tablet zou lechts 199 dollar gaan kosten. Amazon wil hiermee de strijd tegen de iPad van Apple aangaan.

De tablet is voorzien van Android en een scherm van 7 inch. Uiteraard is de software behoorlijk aangepast door Amazon zodat de diverse diensten van Amazon makkelijk te gebruiken zijn. Hierbij moet je denken aan muziek-, boek- en filmdiensten. In eerste instantie komt alleen een WiFi versie uit van de Kindle Fire.

De Kindle Fire wordt eerst uitgebracht in Amerika, de kopers krijgen bij aanschaf van de Kindle Fire 30 dagen gratis toegang tot de Amazon Prime service. Hiermee is het mogelijk onbeperkt media te streamen naar de tablet. Of de Kindle Fire naar Europa gaat komen is nog niet bekend. De verwachting is dat hij in november gelanceerd wordt in Amerika.

Verder heeft Amazon nog een eReader aangekondigd. De Kindle Touch. Deze tablet komt wel met een 3G mogelijkheid zodat onderweg boeken gedownload kunnen worden. De standaard versie van deze eRader zal 99 dollar zijn en de 3g versie zal 149 dollar gaan kosten. Beide eReaders worden verwacht op 21 november.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.