Nieuws: Amazon komt met Android smartphone

Ook voor Amazon draait de geruchtenmachine soms op volle toeren. De geruchten zijn nu ook dat in navolging van Amazon haar tablet de internetwinkel nu ook met een eigen smartphone wil komen. De smartphone zou in het vierde kwartaal van 2012 uitkomen volgens Citigroup. Citigroup doet onderzoek naar de toevoer van onderdelen naar fabrieken waar Amazon-producten worden gemaakt.

Volgens Citigroup zou Amazon met de telefoon dezelfde prijsrange als hun tablet aan willen houden. Volgens berekeningen zou de Amazon smartphone tussen de 150 en 170 dollar moeten kosten om te produceren. Vermoedelijk zou de prijs ook rond die prijs liggen. Als dit allemaal waar is zou het toestel waarschijnlijk op Android draaien aangezien hun tablet ook voorzien is van dit besturingssysteem en hier al aardig wat geld en tijd in is geïnvesteerd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.