Nieuws: Alle Androidhardware van Samsung verboden in Nederland

Als Apple de eis krijgt toegewezen, moet Samsung binnen twee weken zijn producten uit de winkel halen, schrijft Webwereld op basis van rechtbankdocumenten die het heeft ingezien. Het is onduidelijk in welke zaak Apple deze eis heeft neergelegd. Vermoedelijk gaat het om het kort geding waarvan op 15 september uitspraak komt, maar Apple en Samsung zouden minstens tien zaken tegen elkaar hebben lopen bij de rechtbank in Den Haag. De inbreukmakende producten zijn volgens Apple onder meer de Galaxy S II, Galaxy Mini, Galaxy Europa, Galaxy Tab 10.1v en Nexus S.
Apple en Samsung liggen sinds dit voorjaar met elkaar in de clinch. Apple beweert dat Samsungs smartphones en tablets met Android teveel op de iPhone en iPad lijken, terwijl Samsung beweert dat Apple zijn patenten schendt op gebied van onder meer 3g-technologie. Er lopen zaken in onder meer de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Korea, Duitsland en Nederland.

Apple spande in Den Haag vorige week een kort geding aan tegen Samsung, waarin het ging over de Galaxy S, Galaxy Ace en Galaxy Tab 10.1. Op die drie producten zou een verkoopverbod moeten komen. De uitspraak in de zaak wordt verwacht op 15 september, terwijl een eventueel verkoopverbod pas zou ingaan op 13 oktober.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.