Nieuws: Adobe gaat grafische apps voor tablets leveren (iOS/Android)

Adobe heeft een aantal grafische apps voor tablets aangekondigd. Daaronder is bijvoorbeeld Photoshop Touch voor Android. De apps werken nauw samen Adobe’s Creative Cloud-dienst; de clouddienst die Adobe gaat aanbieden voor gebruikers van hun Creative Suite.

Photoshop Touch levert basis Photoshop-mogelijkheden uitgebreid met het delen via sociale kanalen en dus de clouddienst. Ook wordt het onder andere mogelijk om de layers in je project te vullen middels de camera in de tablet.

De line-up wordt nog aangevuld door Proto; een tool om o.a. wireframes te kunnen ontwikkelen; Ideas; een tool om o.a. vector design te kunnen doen; Debut; een presentatietool voor Creative Suite projecten; Collage; om concepten en ideeen om te zetten in collages en Kuhler, een color themer.

De apps zijn vanaf November verkrijgbaar voor €8,- per stuk; initieel voor Android-tablets, vanaf begin volgend jaar ook voor de iPad; al is voor iOS Adobe Ideas al beschikbaar.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.