Nieuws: Adblockers verwijderd uit Google Play

android-logo-whiteGoogle heeft apps uit Google Play verwijderd welke het mogelijk maken om advertenties te verwijderen. De ontwikkelaars van de applicaties hebben een mail ontvangen met de vermelding dat hun applicatie is verwijderd.

De reden dat de applicaties zijn verwijderd is omdat ze in strijd zijn met de algemene voorwaarden van Google Play. In de algemene voorwaarden staat bij artikel 4.4 “U gaat ermee akkoord geen activiteiten te zullen uitvoeren die de service van de Android Market kunnen onderbreken of verstoren, […] inclusief, maar niet beperkt tot, gebruikers van Android, Google of enige mobiele netwerkprovider.”

Google en applicatieontwikkelaars van gratis apps halen hun inkomsten uit advertenties. Met de Adblockers worden de advertentie inkomsten dus beperkt en voor Google de reden om de apps te verwijderen. Waarom Google dit niet eerder heeft gedaan is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.