Nieuws: Achterdeurtjes in iPhones, Blackberry’s en Nokias

Hackersgroep Lords of Dharmaraja beweert dat iPhones, Blackberry’s en Nokias zogenoemde achterdeurtjes bevatten welke het mogelijk maken om burgers af te luisteren. Dit zou al gebeuren door de Indiase overheid.

De hackersgroep zou bij een inbraak op computersystemen van de Indiase overheid diverse documenten in handen hebben gekregen waar dit duidelijk uit wordt. Bij deze zelfde inbraak zou er een deel van de broncode van Symantec bemachtigd zijn. Dat de Indiase overheid nogal streng is tegenover telefoonfabrikanten is wel bekend.

Zo heeft deze overheid al eerder een verzoek bij RIM ingediend voor informatie over de encryptiemethode welke gebruikt wordt op de Blackberry’s. Nu blijkt dus ook dat er meerdere telefoonfabrikanten dit soort dingen te doen en methodes inbouwen welke het mogelijk maken voor de overheid om burgers in de gaten te houden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.