Nieuws: Accu Macbook is hackbaar

Een beveiligingsexpert is er achter gekomen dat de batterijen van Macbooks erg makkelijk te hacken zijn. De batterij bevat een chip welke informatie aan de laptop geeft als hoelang de batterij nog meegaat en hoelang het duurt voordat de batterij vol is. De chips die op de accu’s zitten worden geleverd met een standaard wachtwoord.

Als dit wachtwoord achterhaald is kan hij via deze chip toegang krijgen tot de computer en zo bijvoorbeeld malware installeren. Eventueel zou het mogelijk kunnen zijn om de gehele computer te wissen. Maar dat is niet het enige wat mogelijk is. Als de hacker echt kwaad wil kan hij de chip zo programmeren dat de batterij niet meer oplaad of dat hij ontploft. In augustus tijdens de Black Hat conferentie, een Hackers bijeenkomst zal hij de techniek bekend maken en een manier vrijgeven hoe dit te voorkomen is.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.