Nieuws: Aanklacht tegen HTC officieel onderzocht

ITC gaat de aanklacht van Apple tegen HTC officieel onderzoeken. Het zou hier gaan op inbreuk op vijf patenten. ITC heeft dit verklaard op hun website. HTC zou inbreuk maken met diverse smartphones en de tablet Flyer.

Het zou hier gaan op de technieken met de aanraakschermen, bewegingssensoren en in de software. Ook Samsung is aangeklaagd door Apple vanwege inbreuk op patenten. Of de aanklacht direct verhaald kan worden op HTC en Samsung is niet duidelijk, gezien de inbreuken gepleegd worden met het besturingssysteem Android.

ITC heeft de mogelijkheid om HTC een importverbod op te leggen, maar heeft dit nog niet gedaan. Apple had hiervoor aangedrongen bij ITC. Onlangs heeft een rechter Apple voorlopig gelijk gegeven in deze zaak. Hier zou het gaan om twee patenten die gebruikt zouden zijn. Over de rest moet ITC nog uitspraak doen.

HTC zegt zich van geen kwaad bewust te zijn, en zou volgens hun geen inbreuk maken op patenten. Volgens HTC maakt Apple wel gebruik van patenten waar HTC rechten op heeft.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.