Nieuws: Aanklacht Samsung tegen Apple in Australië

Samsung heeft in Australië een aanklacht tegen Apple ingediend voor patentinbreuk. Het zou hier gaan om het patent voor draadloze communicatie. Volgens Samsung zou Apple in totaal inbreuk maken op 7 patenten. Verder wil Samsung ook dat verschillende patenten van Apple die tegen het bedrijf zijn gebruikt, ongeldig gemaakt worden.

Samsung had al eerder aangegeven dat ze stappen gingen ondernemen tegen Apple vanwege de lancering van de Galaxy Tab 10.1 welke opnieuw uitgesteld moest worden. Apple claimt dat de Galaxy Tab 10.1 een kopie zou zijn van de iPad2. Samsung ontkent dat ze inbreuk maken op patenten van Apple.

Apple heeft in meerdere landen aanklachten tegen Samsung ingediend. Tot nu toe heeft Apple alleen een verkoopverbod in Duitsland voor elkaar gekregen omdat hij teveel op de iPad zou lijken volgens de rechter.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.