Nieuws: Aandeel Blackberry gaat nog verder dalen

De analysten waren het al eens dat het marktaandeel van Blackberry gaat dalen. Echter blijkt dit sneller te gaan dan verwacht. Veel zakelijke klanten overwegen over te stappen naar andere toestellen. Het onderzoek is gedaan door EMA (Enterprise Management Associates).

Het markt aandeel van Blackberry zit al maanden in een dalende lijn. Vorig jaar had RIM nog een marktaandeel van ruim 18%, dat is nu gedaald naar ruim 11%. Deze trend zal volgens EMA volgend jaar doorzetten. Ongeveer 30% van de zakelijke Blackberry gebruikers met een bedrijf van meer dan 10 duizend werknemers overweegt over te stappen.

Op dit moment heeft Blackberry een aandeel van ruim 52% op de zakelijke markt. Als hier 30% van afscheid van Blackberry gaat nemen blijft er nog 36% marktaandeel over. Steve Brasen, Managing research director bij EMA had wel een daling verwacht maar dat het zo erg zou zijn had hij zelfs niet kunnen voorspellen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 14% van de gebruikers van Blackberry tevreden is met het toestel, terwijl dit bij de iPhone ruim 40% is. Of RIM de daling van het marktaandeel tegen kan gaan met het uitbrengen van de nieuwe toestellen in 2012 durven wij niet te zeggen. We zullen zien.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.