Nieuws: A5X evenals A6-soc in ontwikkeling bij Apple?

Er zijn een aantal verwijzingen gevonden naar twee nieuwe chips van Apple in de broncode van een nog niet uitgebrachte versie van Apples iOS-besturingssysteem
Het gaat waarschijnlijk om de tweekernige A5X en de quadcore A6

Het gaat om de betaversie van iOS 5.1 hierin staat de verwijzing die momenteel alleen beschikbaar is voor ontwikkelaars. Hierin werd ontdekt door 9To5Mac dat het gaat om de serienummers SL8945X en S5L8950X. Omdat de Apple A4 en A5 respectievelijk serienummers S5L8930X en S5L8940X dragen, zijn de gevonden nummers waarschijnlijk verwijzingen naar nieuwe Apple-soc’s.

De A5X-versie lijkt een kleine update van de A5 te worden, terwijl het 50X-nummer doet vermoeden dat het gaat om een geheel nieuwe chip: de A6
Het is bekend dat de A5-chip, die in de Ipad2 en Iphone 4S draait, dat wordt ontwikkelt door Apple zelf.

Over de nieuwe soc’s kwamen al snel wisselende geruchten naar buiten, echter spraken de bronnen elkaar tegen over het aantal cores dat de soc zal krijgen in de nog onaangekondigde tablet. Alhoewel de ontwikkelijk van een tweekernige versie daarvoor een verklaring lijkt te zijn met het type nummer A5X en de vierkernige A6.

Volgens de laatste geruchten zal begin Maart waarschijnlijk de Ipad 3 aangekondigd worden door Apple. Deze Ipad zal voorzien zijn van een dualcore-chip volgens de laatste geruchten. Op de Ipad 3 wordt het nieuwste iOS-versie verwacht, namelijk 5.1. Tevens zou de iPad3 een resolutie van 2048×1536 krijgen.

Hiervoor is de A5X-soc noodzakelijk om met de hoge resolutie te kunnen werken. In de nieuwe socket voor de iPad3 zou vooral een GPU verbetering zijn.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.