Nieuws: 22 apps uit Android Market verwijderd

Onlangs zijn er 22 applicaties uit de Android Market verwijderd. Volgens Google zou het hier om kwaadaardige applicaties gaan. Het zou hier o.a. om een kloon van het populaire vogel-schiet spel “Angry Birds” gaan. De kloon zou de RuFraud mailware bevatten.

RuFraud zorgt ervoor dat de gebruiker dure SMS berichten verstuurd zonder dat hij of zij dit zelf door heeft. De applicaties welke deze malware bevatten zijn gevonden door het beveiligingsbedrijf Lookout. Na verwijdering van de 22 gevonden apps heeft het bedrijf nog vijf applicaties gevonden welke voorzien zijn van de malware.

Al met al zouden de applicaties in totaal al zo’n 14000 keer gedownload zijn. Voor kwaadwillende applicatieontwikkelaars is het relatief makkelijk om besmette applicaties in de Android Market te krijgen. Google controleert de applicaties niet voordat deze in de Market geplaatst worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.