Nieuws: 1,60 euro per gigabyte voor extra opslag iCloud

Apple heeft niet alleen de prijzen bekendgemaakt, maar ook de browserversie van iCloud live gezet. Die portal is nog een testversie en werkt slechts beperkt. Alleen ontwikkelaars die al een iOS-device met iOS5 hebben geactiveerd, kunnen inloggen. De webopslagdienst iCloud is onderdeel van Apples nieuwe besturingssysteem iOS5 en vervangt MobileMe. Naar verwachting komt iOS5 in september of oktober uit voor bestaande toestellen, zoals de iPhone 4 en 3GS.

Gebruikers krijgen in iCloud standaard gratis 5GB aan data. Onder meer mail, contactpersonen, kalenders, applicaties, documenten, foto’s en video’s kunnen met de dienst worden gesynchroniseerd, waardoor ze automatisch worden bijgewerkt op iOS-apparaten, desktops en in de browserversie.

Apple maakt de webopslag tot onderdeel van zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 5, dat in september of oktober te downloaden zal zijn voor recente iPhones en iPods, en beide versies van de iPad.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.