Nieuws: 15.000 BlackBerry apps in twee dagen

BlackBerry-LogoRIM had een “wedstrijd” op poten gezet voor applicatie ontwikkelaars. Dit heeft geresulteerd in 15.000 applicaties die in 2 dagen bij RIM zijn ingediend voor BlackBerry 10.

De belofte die RIM had gemaakt is dat voor elke goedgekeurde applicatie de ontwikkelaar 100 dollar zou krijgen. Maar dit was niet het enige, de eerste ontwikkelaars welke tussen de 2 en 5 applicaties ingediend hebben krijgen een gratis Playbook en ontwikkelaars welke meer dan 10 applicaties hebben ingediend maken kans op een testtoestel met BlackBerry 10.

15.000 lijkt een heel groot aantal, maar vergeleken met de Apple Appstore (775.000 applicaties) en de Google Playstore (ruim 700.000 applicaties) valt dit best mee.

Of BlackBerry 10 de potentie heeft om ook naar zulke aantallen te groeien is afwachten. Dit zal duidelijk worden na 30 januari.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.