Nieuws: 140 miljoen telefoons met scan software

Op ruim 140 miljoen mobiele telefoons is software geinstalleerd wat alle toetsaanslagen en binnenkomende sms’jes registreerd. De software is gemaakt door het Amerikaanse Carrier IQ.

De software zou standaard op android en Blackberry toestellen geinstalleerd zijn aldus Webwereld. De software zou niet op Nokia toestellen te vinden zijn. De software zou op de toestellen geinstalleerd worden zodat de fabrikanten kunnen kijken hoe de telefoons worden gebruikt.

Softwareontwikkelaar Trevor Eckhart bracht de software aan het licht. Carrier IQ heeft in een persbericht laten weten dat er door hun niks geregistreerd wordt. Echter laat Trevor in een filmpje zien dat er wel degelijk dingen worden geregistreerd. Ook als je internet via een beveiligde verbinding werkt zouden er aanslagen geregistreerd worden.

Smartphones in Nederland zouden niet uitgerust zijn met de software. Vodafone en KPN hebben al aangegeven dat ze sowieso geen gebruik maken van de software van Carrier IQ.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.