Nieuwe standaard voor USB onderweg

De laatste jaren zijn USB aansluitingen al een stuk kleiner geworden. Nu is het zo ver dat er weer een nieuwe standaard uit gaat komen voor USB.

USB Type C wordt de opvolger van de huidige USB aansluigingen. Voor deze nieuwe standaard is nog maar één type stekker nodig. Veel kabels hebben nu een gewone- en een Micro USB stekker. De nieuwe stekker heeft het zelfde formaat als de huidige Micro USB stekker.

De nieuwe stekker heeft geen boven en onderkant meer, hiermee maakt het dus ook niet meer uit hoe de stekker in het apparaat gestoken wordt. Dit is ook al te zien bij de huidige kabels voor de iPad/iPhone.

Wat ook een bijkomend voordeel is van de nieuwe kabel, het wattage wat de kabel kan hebben gaat omhoog. Dit maakt het dus mogelijk om ook bijvoorbeeld laptops op te kunnen laden. Dat de wattage omhoog gaat betekent niet gelijk dat apparaten sneler opladen.

Een nadeel is, de stekker kan niet met de huidige Micro USB aansluitingen gebruikt worden, vermoedelijk zullen er adapters komen om de overgang te overbruggen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.